Me-time is belangrijk!

Me-time is hip. Het is een musthave voor de moderne mama van nu. Maar wat is het nu eigenlijk? 

Me-time betekent tijd voor jezelf. Heb je nog tijd voor jezelf als  moeder? Of als je een peuter rond hebt lopen en net een baby erbij? Of als je een schoolgaand kind hebt? Want naast de zorg voor je kinderen heb je wellicht nog een baan. En daarnaast een huishouden, een partner, sociale verplichtingen, enz.

 

Wat het is

Me-time is tijd die helemaal, voor de volle 100% voor jou is. Die je helemaal aan jezelf mag besteden. Die je mag invullen zoals jij dat wilt. Waar je aan niemand verantwoording over hoeft af te leggen. Ook aan jezelf niet. Echt niet? Nee, echt niet. Me-time heb je nodig!

Je werk, gezin en sociale leven slurpen al je tijd en energie op. Herkenbaar? Toch is tijd voor jezelf nemen belangrijk, want het maakt je gelukkiger. Of het nu dagelijks een kwartiertje is, een uurtje per week, een halve dag of een lazy Sunday. Gun jezelf die break.

A good mom is a happy mom. En een blije mama heeft me-time nodig. Je hebt het nodig om even op adem te komen, even bij te tanken, even aandacht aan jezelf te besteden, even je hoofd leegmaken zodat je de volgende driftbui en de volgende lading wasgoed weer  aan kunt.

Niets om je schuldig over te voelen dus!

 

Hoe doe je dat, me-time inplannen?

Iedereen is anders en elke mama is anders. Elke gezinssituatie is anders. Niemand kan je dus vertellen hoe jij jouw me-time invulling moet geven. Niets moet en alles mag. Gun jezelf die vrijheid. Het kan van alles zijn: beginnen met een boek wat al een tijdje op je ligt te wachten op je nachtkastje, of jezelf trakteren op een heerlijke lunch, enjoying your own company. Ga een avond lekker sporten, heerlijk even je hoofd helemaal leeg maken. Je kiest zelf wat bij je past!

Me-Time hoeft ook niet alleen te zijn! Ga lekker met een vriendin naar een spa of heerlijk uiteten. Het is geen vereiste dat je die tijd in je eentje doorbrengt. Zolang je maar zorgt dat je even op kunt laden.

Je voordelen? Meer rust, energie, geluk en balans.

De basis is dus -> Wat jij wilt!. Me-time is een keuze . Misschien wel het allerbelangrijkste: gun jezelf die me-time en maak er tijd voor, ook al is je schema nog zo vol.

DE GOUDEN REGEL IS: NIETS MOET ALLES MAG! Geniet ervan!


Author:  Sammy

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *